• The Carpelli Crime Family
 • Indította Barz1ni
The Carpelli Crime Family
Dátum: Január 01, 2018, 22:21:33
« Utoljára szerkesztve: Január 25, 2019, 17:44:37 írta AdamBryant95 »


THE CARPELLI CRIME FAMILY - TOMMY SCARPELLI & JAMES VALERI

A Carpelli Crime Family (ismert még Santa Maria Beach Mob néven) TOMMY SCARPELLI irányítása alatt jött létre Los Santos délnyugati részén. Eleinte a New York-i Queens-ben tevékenykedett egy akkori olasz gyökerekkel rendelkező, de már amerikai stílust átvett bűnszövetkezet alatt.

Kapcsolatban álltak Tommy-val és tinédzserkorában nagyon sok időt töltött velük, később pedig megpróbáltatás előtt találta magát. Tizenhat évesen ölt először embert, bár nem szívesen, de a szervezet megbízásával - ami, mint azt mind tudjuk, visszautasíthatatlan és megtagadása halálbüntetést von maga után -, ez volt a mindent eldöntő pillanat, attól fogva pedig beavatottként tisztelték és a nála kisebbek, de még a nála fontosabb szerepet betöltők is felnéztek rá. Egyre több megbízást adtak neki, illetve lassacskán saját embereket is irányíthatott.
Igyekezett minél feljebb jutni a szamárlétrán és bebizonyítani a vezetőségnek, hogy elég érett már a magasabb beosztások feladatköreinek megfelelő elvégzéséhez. Embereivel kisebb üzleteket fosztottak ki, autókat loptak, bankautomatákat törtek fel. Egy szó, mint száz, sok pénzt hoztak, amit a Bizottság végül megjutalmazott. Tommy-t kapitánnyá nevezték ki, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy tucatnyi embert irányíthatott kedve szerint, de persze a szabályoknak megfelelően.
Akármennyire is hihetetlen, nem volt olyan ember, aki ne szerette volna őt a városban, jó kisugárzással rendelkezett és mindenkivel tisztelettudóan viselkedett. Ennek köszönhetően nagy befolyásra tett szert, amit igyekezett maximálisan ki is használni.


Olyan helyekre juthatott be, egy kis kenőpénz fejében, ahova átlagember legfeljebb csak vágyakozhatott. Például a város legnagyobb bankjainak trezorjaiba. A legjobb az egészben, hogy senki még csak nem is tudott róla. Annyi pénzt vittek el, amennyi csak a zsákokba fért, mindenféle következmény nélkül, a vezetőség pedig felfigyelt erre. Éppen ekkortájt akadt probléma a Los Santos-i klán főnökével, akit muszáj volt kivégezniük, így pedig felszabadult ott a legfontosabb szerep, kellett egy új főnök.
Az alvezér egy beképzelt, kiöregedett férfi volt, akinek szintén nem látták a hasznát, ezért a klán fejével együtt őt is a föld alá küldték egy hullazsákban. Sürgős utánpótlásra volt szükség; Tommy-t választották. Kinevezték a Los Santos-i klán új fejévé és megbízták, hogy vegye át a főnök szerepét. Azonban alvezért már magának kellett szereznie. Az akkori csapatából senkit nem talált alkalmasnak. Jók voltak arra, hogy boltokat és bankautomatákat fosztogasson velük, de annyira egyikben sem bízott, hogy alvezérré tegye őket.


Tommy fülébe jutott, hogy van egy fickó a philadelphiai Eastern State Fegyházban, akiben megtalált mindent, amit keresett. Becsület, szorgalom, odaadás, megbízhatóság. Nem is kellett neki több, intézkedett. Információkat igyekezett eljuttatni neki, egy ottani kapcsolata révén, amik szerencsére célba is értek. Egy gyilkosságra kérte fel, ami afféle teszt volt. Egy egykori maffiatagot végeztetett ki, aki mindenkit, akit csak ismert, beköpött, hogy mentse a bőrét, de végül mégis a sitten kötött ki. A pasas minden gond nélkül végezte el a megrendelést. Azt a bizonyos patkányt az étkezőhelyiség egyik asztalára borulva találták meg az őrök 3 szúrással a nyakán, amiből 2 a nyaki ütőeret érte. Az egész asztal vérben úszott, de még alatta a padló is. Tommy a kapcsolataival elintézte, hogy a leendő alvezérét helyezzék át az egyik Los Santos-i fegyházba. Amikor kiengedték, Tommy a főkapu előtt várta a tagot. JAMES VALERI-t hivatalosan is kinevezték alvezérré. Ez egy hatalmas fordulópontnak bizonyult Los Santos-ban. Az ezelőtti vezetőség inkább terrorral próbálta meg sakkban tartani a lakosságot, de Tommy és James inkább intelligens módszereket igyekeznek alkalmazni a mai napig és nem terveznek változtatni ezen, amíg működik ez a taktika.

2015 környékén sikerült a család elhelyezkedése a környéken. A Carpelli Family fontos központi szerepet lát el a kábítószer kereskedelemben és a különböző szállítások lebonyolításában. Nevéhez köthető még a prostitúcióban és ékszer tolvajlásban ellátott szerepe. Az elmúlt évek során Los Santos egyik legjelentősebb bűnszervezetévé nőtte ki magát.


 • Minden itt feltüntetett információ kizárólag OOC jellegű.
 • Amennyiben kérdésed lenne a frakcióval kapcsolatban keresd fel a szervezet egyik vezetőjét privát üzenet formájában.
 • Képet megosztani csak a frakció tagjaként, vagy engedéllyel lehet.
KÉSZÍTETTE: @TONY, @BARZINI - 2017/2018
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


WEST SIDE WISEGUYS
Válasz #1 Dátum: Február 08, 2018, 16:49:20
« Utoljára szerkesztve: Augusztus 08, 2018, 15:38:01 írta Barzini »
\\ WEST SIDE WISEGUYS MANAGEMENT //

TOP DEFINITION
Wiseguy
1. a wiseguy, a highly ranked individual in a crime family


Tommy Scarpelli
New York, Queens városrészében született. Szüleivel gyermekkorában emigrált az Egyesült Államokba. Alacsony életszínvonala miatt hamar bekerült a helyi bûnszervezet fogaskerekébe. Eleinte kisebb munkákat kapott, amiket mindig sikeresen teljesített is. Rengeteg ékszer- és mûtárgy eltulajdonítása köthetõ nevéhez.
Az átlaghoz képest fiatalan szerzett magának elismerést és lett belõle a helyi család egyik fontos tagja. A bûnszervezet vezetõjének halála után õ és több másik ember megkísérelte az új, közutálatnak "örvendõ" fõnök eltávolítását, sikerrel. New Jerseybe kellett költöznie egy ideig, ahol sikeresen elsimította a félreértéseket és a problémákat.
Pár év múlva Los Santosba küldték, ahol átvehette a szervezet helyi képviseletének vezetését.
Jelenleg 47 éves, nõs, a Carpelli Crime Family (Santa Maria Beach Mob) vezetõje.


James Valeri
1962. március 27-én született, Los Angeles-ben. 15 éves korában elköltöztek Charlottesville-be, Virginia-ba. 18 évesen anyagi problémákba ütközött, ezért bár nem szívesen, de illegális munkákat kezdett vállalni, amiket egy közeli ismerõsétõl kapott, aki egy olasz-amerikai bûnszervezet egyik tagja volt. Eleinte nem is akadt semmi probléma, mindent elvégzett, amit rábíztak, ennek köszönhetõen nõtt a népszerûsége az alvilág köreiben és egyre több pénzt keresett, azonban ahogy a mondás tartja, egyszer fent, egyszer lent. Egyik megbízatásán tervtelenül fogott hozzá a rábízott feladathoz, amibõl kifolyólag rendõrségi õrizetbe, késõbb pedig rács mögé került Philadelphia-ban, méghozzá 10 évre. A börtönben felkereste egy addig egészen ismeretlen elítélt és egy újabb megbízást ajánlott, pontosabban közvetített neki; élete elsõ gyilkosságát. A melót szinte már profi módra végezte el, ezt pedig a megbízója egy áthelyezéssel hálálta meg. Los Santos-ban lelt új otthonra egy, az eddiginél sokkal békésebb fegyház vasrácsai mögött. Szabadlábra helyezésének napján egybõl felvette vele a kapcsolatot az a fickó, aki a gyilkosságra kérte fel és olyannyira lenyûgözte õt a meló elvégzésének módja és stílusa, továbbá James megbízhatósága és szorgalma, hogy rögvest kinevezte alvezérré. James mára már 55. életévét tölti, és 22 éve irányítja a Carpelli Crime Family-t egyetlen felettesével és egyben jó barátjával, Tommy Scarpelli-vel.

Gordon Wolff
Kalifornia Állam területén született és nõtt fel. Családja jó módú zsidó származású család, sok befolyásos tagjával rengeteg elõnyt szerezhetett magának. Jogi tanulmányokat folytatott, foglalkozása védõügyvéd. A nagyobb anyagi sikerek reményében több éve foglalkozik a szervezett bûnözéssel. Különbözõ szervezetekben lát el tanácsadói és jogi képviselõ szerepet.
Nagy tapasztalata van a könyvelés és a pénzmosás területén is.
A Carpelli Crime Familyben közvetlenül Tommy Scarpelli alatt dolgozik, az õ védelmét élvezi minden tekintetben szolgáltatásaiért.
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


A MODERN SZERVEZETT BŰNÖZÉS, EGYÉB INFORMÁCIÓK
Válasz #2 Dátum: Február 10, 2018, 00:40:13
« Utoljára szerkesztve: Augusztus 21, 2018, 09:44:37 írta inizrab »

TONY | JAMES VALERI: A MODERN SZERVEZETT BŰNÖZÉS

A modern kori maffia rengeteget vesztett a 70-es években felépített dicsõségébõl. A 90-es évektõl kezdõdõen nagyon sok minden megváltozott. Amikor a RICO-ügy felütötte a fejét, a maffiának új utakat kellett kitaposnia a boldogulás érdekében. A John Gotti által generált rivaldafény a lehetõ legrosszabb dolog, ami az amerikai maffiával valaha történhetett.

A maffia többé már nem teljesen az a titkos szervezet, ami egykor volt. Bizonyos értelemben sokkal sebezhetõbb, részben a lazább hierarchikus rendszer miatt is. A kapitányok és a szervezet vezetõi számottevõ alkalommal követnek el olyan bûntényeket, mint például nagy horderejû átverések, adomány-, vagy biztosítási csalások. Az alacsonyabb pozíciókat betöltõk között inkább a drogkereskedelem, szerencsejáték, zsarolás, prostitúció és a pénzmosás az elterjedt bûnözési forma. Mindazonáltal a maffia próbál feltûnésmentesen és szerényen tevékenykedni. Egy gengszter inkább lopna el öt centet ezer embertõl, mint tízezer dollárt egytõl. Hogy miért? Úgy bizony, a feltûnés elkerülése végett. Minden erejükkel próbálják elkerülni azt a bizonyos rivaldafényt, ami azelõtt annyi fejfájást okozott nekik. Már az FBI sem igyekszik furgonokból megfigyelni a klubjaikat, éttermeiket, cégeiket. Azok az idõk már a múlték.

Ebbõl következik egy fontos téma; az új tagok. A szervezett bûnözésben megszûnt az a fajta elszigeteltség, ami a kezdetekben dominált. Már az idegeneket is elõszeretettel vonják be piszkosabbnál piszkosabb üzleteikbe. Általában egy családtag valamiféle munkát ajánl egy kisebb összeg, vagy védelem fejében. Legtöbb esetben így kerülnek a szervezet belsõ köreibe az azelõtt abszolút idegenek. Ha az adott személy továbbra is sok pénzt hoz a családnak egy hosszabb idõtartamon belül, a gengszterek háttérkutatásokat végeznek, hogy megbizonyosodjanak arról, az újoncnak semmi köze a törvény szerveihez, semmilyen formában. Ha a háttérkutatás kedvezõ eredményekkel kecsegtet, az alanyt esélyes, hogy megkörnyékezi egy magasabb rangú tag egy ajánlattal, hogy egy fokkal feljebb léphet a szamárlétrán, vagy jobb kifejezéssel mondva, kezeskedik azért, hogy beavatásban részesüljön. Omerta? Beavatási szertartás? Ezek mind affajta "múltbéli" dolgok. Ha azt hiszed, az Omerta még mindig létezik, hadd mondjak valamit: Joseph Massino-ból, az egykori Bonanno fõnökbõl is koronatanú lett, hogy elkerülje a halálbüntetést. Becsület? Az már nem létezik. A Szent képeket sem adják már a kezekbe meggyújtva. Ezek közül már semmit sem csinálnak. Egy szerény találkozó egy átlagos kinézetû motelban és azzal le is van tudva.

Nem csak a családok változtak, hanem az is, ahogyan a dolgaikat intézik. Több család is részt vett a 2002-2007-es ingatlanpiaci fellendülésben úgy, hogy korrupt építkezésekbe és szakszervezetekbe szivárogtak be. Jó néhány vállalat illetékes volt a World Trade Center újraépítésében. A Gambino klán tagjai bankkártya adatokat loptak internetes pornó oldalakról és szerencsejátékból származó pénzeket mostak tisztára egy energiaital cégen, az American Blast-en keresztül. Már minden család az internet segítségével igyekszik gyarapítani több millió dolláros illegális szerencsejáték-birodalmát offshore fogadási társulatok révén.

Az erõszak már egyáltalán nem olyan, amilyen a 80-as, 90-es években volt. Már nem látni fõnököket vérbe fagyva feküdni az utcákon, vagy csomagtartókban. A családok mára már elõnyösebbnek tartják a vitákat békésen, belsõleg megoldani, háborúzás nélkül. Rájöttek, hogy a mértéktelen atrocitás nem old meg semmit, sõt, felkelti a szövetségiek figyelmét, ami semmiképp sem kedvezõ a pénzcsináló szervezet számára. A bûnüldözés szerint 2000 óta a holttestek száma jelentõsen csökkent. Ezt egy jelként értelmezik, ami azt sugallja, a maffia ismét lapul, hogy ne találja magát a törvény markában. A szomszédságokat, telepeket és egyéb helyeket, ahol azelõtt temérdek mennyiségû vér folyt, már teljes mértékben a béke uralja.

Szóval mi a tanulság? A maffia már sehol sincs ahhoz képest, ahol a 70-es, 80-as években volt. Lehet, hogy radar alá került, de még mindig erõs és központi szerepet tölt be a bûnös amerikai alvilágban.

Credit: Slipky (Red County Roleplay/forum.redcountyrp.com)
Elõször is szeretnék mindenkit üdvözölni, aki az eddigi leírásainkon túlmenõen is szeretne informálódni a frakciónkkal kapcsolatban.

IDEIGLENES BEKERÜLÉSI RENDSZER

Mivel egyelõre a szerveren történõ bekerülés nem kivitelezhetõ, egy viszonylag egyszerû ötlettel rukkoltunk elõ. Ha úgy érzed, a frakció kötelékébe szeretnél tartozni, nem kell mást tenned, mint felkeresned mind a két frakcióvezetõt privát üzenet formájában. Ezzel a célunk az, hogy valamennyire megismerjünk, illetve, hogy megtudjuk azokat a szükségszerû információkat rólad, amik alapján el tudjuk dönteni, alkalmasnak tartunk-e arra, hogy csatlakozz hozzánk.
Az üzenetnek tartalmaznia kell:
 • IRL életkorod
 • Pár mondat az eddigi RP tapasztalataidról
 • Egy részletes ismertetõ a karakteredrõl
 • Céljaid a frakcióban


Amit elvárunk tõled:
- Kellõ komolyság és érettség

Ez a módszer a szerver megnyílását követõen meg fog szûnni.BEKERÜLÉSI RENDSZER

Az elején leszögezném, hogy nem, ez a frakció nem a jól megszokott éttermi tagfelvétel rendszerrel tervez funkcionálni. Ahhoz, hogy valakire mindkét vezetõ rábólintson, elõször is már a legelejétõl teljes mértékben olyasfajta karaktert kell kiépítenie, aminek hosszú évekre visszamenõ illegális háttere, múltja van. A következõ lépés az ismerkedés és a kapcsolatépítés.

1. Bizonyára tudni fogod mind IC, mind OOC, hogy hol találsz meg minket, legalábbis az idõ túlnyomó részében. Ezen a helyen kell felvenned velünk a kapcsolatot. Természetesen nem egybõl azzal célszerû nyitni, hogy "hello, én egy bûnözõ vagyok és szeretnék tag lenni". Ajánlatos, vagy jobban mondva inkább elvárt fokozatosan belemélyedni abba, hogy miért is kerestél fel minket, kezdve az apróbb és mindennaposabb témákkal. Ha úgy érzed, kezd kialakulni a kölcsönös szimpátia és már-már a bizalom is, akkor térhetsz rá a lényegre. De ha azt hiszed, hogy ez az egész egy szempillantás alatt fog végbemenni, akkor sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Ez a folyamat több napot, alkalmanként hetet is igénybe vehet, személytõl függõen. Az IC ismerkedésen kívül OOC is tenni fogunk arról, hogy megbizonyosodjunk rátermettségedrõl. Nyilván lesz, akivel hamarabb és lesz, akivel valamivel késõbb kezdünk el szimpatizálni, de lesz, akivel egyáltalán nem. Annyit tudok javasolni, hogy te próbálj meg az elsõ csoportba tartozni.

2. Ez egy sokkal könnyebb és gyorsabb módja a bekerülésnek; a beajánlás. Amennyiben egy közeli barátod már tagja a szervezetnek és beajánl téged, 99% az esélye annak, hogy bekerülsz hozzánk. Ez esetben a barátod felel érted, az elkövetett hibáidért õt is ugyanolyan mértékû büntetésben részesítjük, mint téged. Beajánlani értelemszerûen csak beavatott, vagy afeletti tag tud.


HIERARCHIA

A hierarchia, avagy a rangsor az egyik legfontosabb alappillér egy jól mûködõ szervezetben, hiszen ettõl mûködik jól. Emiatt vannak tisztában az emberek azzal, hogy kinek tartoznak elszámolással és, hogy kiknek kötelesek bármilyen körülmények között visszakérdezés nélkül engedelmeskedni.


FILMEK ÉS DOKUMENTUMFILMEK

Az alábbi filmek, továbbá dokumentumfilmek véleményem szerint a legalkalmasabbak arra, hogy minden szükséges dolgot megtudj errõl az életmódról. A "kifejezetten ajánlott" jelzéssel ellátottak mutatják be a legjobban, hogy milyen alapokra és elvekre épül majd a mi szervezetünk is.

 • Fedõneve: Donnie Brasco - Kifejezetten ajánlott
 • The Sopranos (sorozat) - Kifejezetten ajánlott
 • Nagymenõk - Kifejezetten ajánlott
 • Casino
 • Fekete mise
 • Keresztapa 1.
 • A maffia tanúja
 • Gotti
 • Bronxi mese
 • Az amerikai maffia titkos története (dokumentumfilm) - Kifejezetten ajánlott
 • A maffia tízparancsolata (dokumentumfilm)

EGYÉB TUDNIVALÓK

A frakcióba való csatlakozással elfogadod a következõket:
 • A frakcióból a CK az egyetlen kiút.
 • A CK-t bármikor, bármelyik vezetõségi tag alkalmazhatja, akár magyarázat nélkül is, saját belátása szerint.


Mint azt már valószínûleg észrevetted, nem határoztunk meg sem életkort, sem RP tapasztalatot. Ezek fontosak ugyan és minél több, annál jobb, de természetesen az újonc szerepjátékosoknak és a fiatalabbaknak is ugyanannyi esélyt biztosítunk, mint a veteránoknak, illetve az idõsebbeknek. Minden a mentalitásodon, az intelligenciádon és a személyiségeden múlik.


Amennyiben esetleg vannak még kérdéseid, nyugodtan tedd fel õket hozzászólásban! Minden frakcióval kapcsolatos kérdés garantáltan meg lesz válaszolva.
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #3 Dátum: Február 12, 2018, 19:38:00
02.12.18.
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #4 Dátum: Július 17, 2018, 20:01:39
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #5 Dátum: Július 17, 2018, 20:05:30
Boldog évfordulót mindenkinek!  :)

Frakció elindult: hétfő, 2018. január 1.
Mai dátum: kedd, 2018. július 17.
A frakció töretlenül működik:

17 020 800 másodperc;
283 680 perc;
4728 óra;
197 nap;
28 hét és 1 nap
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #6 Dátum: Július 18, 2018, 17:46:11
Nem fogsz csalódni :)
Captain Henry Fisher / Detective III Warren Taylor
Los Santos Police Department


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #7 Dátum: Július 18, 2018, 23:13:20
Szanaszét adom. Az egyik legaktívabb FK!


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #8 Dátum: Július 21, 2018, 10:33:26
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #9 Dátum: Augusztus 08, 2018, 15:37:23
08/8/2018
Frissült az első kettő hozzászólás értékes információkkal és leírásokkal.
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #10 Dátum: Augusztus 11, 2018, 10:35:48
« Utoljára szerkesztve: Október 17, 2018, 09:08:03 írta Kaiji »
Olyan erős, vadnyugati érzést kelt bennem ez a topic.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #11 Dátum: Augusztus 13, 2018, 14:49:42
ÓC
Captain Henry Fisher / Detective III Warren Taylor
Los Santos Police Department


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #12 Dátum: Október 05, 2018, 20:55:29
spooky october update V/X

zene is vanNo man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #13 Dátum: Október 18, 2018, 22:57:49
Olyan erős, vadnyugati érzést kelt bennem ez a topic.
Helyes!
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.


Re:The Carpelli Crime Family
Válasz #14 Dátum: November 12, 2018, 18:17:32
No man, for any considerable period, can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.